top of page

DANIA OBIADOWE
1. Tradycyjny bulion z makaronem.
2. Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym.
3. Krem brokułowy z grzanką.
4. Udko z grilla.
5. Kaczka z jabłkiem w sosie żurawinowym.
6. Tradycyjny filet z kurczaka.
7. Devolay w płatkach.
8. Kotlet Cordon Bleu.
9. Chrupiący kotlet schabowy panierowany.
10. Kotlet szwajcar z nadzieniem pieczarkowym.
11. Roladka drobiowa/wieprzowa/wołowa faszerowana mięsem, papryką i ogórkiem w sosie.
12. Schab w ziołach w sosie.
+ 5 mięs do wyboruSURÓWKI DO OBIADU
- biała kapusta
- kapusta pekińska
- z marchwi z jabłkiem
- seler
- ćwikła z chrzanem
- mizeria
- winegret
+ 4 do wyboruDANIA GORĄCE
1. Pieczeń wołowa, kopytka, kapusta czerwona.
2. Pieczeń wieprzowa, kopytka, kapusta czerwona.
3. Półmisek po Janowicku w ciemnym sosie, kopytka/ryż, surówka angielska.
4. Kotlet z warzywami po Janowicku, bezy ziemniaczane i surówka angielska.
5. Kotlet po cygańsku, talarki ziemniaczane, surówka wiosenna.
6. Filet po parysku, frytki, surówka z warzyw sezonowych.
7. Wołowina po burgundzku w czerwonym winie, kopytka, kapusta czerwona.
8. Kotlet po kowalsku, talarki ziemniaczane z surówką.
9. Klopsy w sosie pieczarkowym, ryż, surówka bułgarska.
10. Barszcz czerwony z pierogami/krokietem/pasztecikiem.
11. Barszcz z pierogami po Janowicku.
12. Policzki wołowe, duszone w czerwonym winie.
+ 3 dania do wyboru w pierwszy dzień wesela
ZIMNA PŁYTA
1. Deska wędlin tradycyjnych i mięs pieczonych.
2. Sałatki: jarzynowa, porowa, gros, kalafiorowa, ananasowa, po hawajsku, tortellini, sos tatarski (2 do wyboru).
3. Galaretki: drobiowa, wieprzowa, rybna, szynkowa, wegetariańska (2 do wyboru).
4. Śledzie: po japońsku, po cygańsku, po słutańsku, po kaszubsku, koreczki śledziowe (2 do wyboru).
W CENIE
1. Owoce
2. Ciasta na stoły, Napoje (serwowane bez limitu)
3. Gorące: kawa z ekspresu, herbata.
4. Zimne: woda mineralna, Tymbark, Coca-cola, Pepsi i soki.
5. Powitanie tradycyjne chlebem i solą, lampka szampana dla każdego gościa.
6. Apartament dla nowożeńców
KOSZTY DODATKOWE
Kalkulacja dla 120 osób1. Stół wiejski
3000 zł
2. Stół dziczyzny
3000 zł
3. Stół pierogowy
3000 zł
4. Bufet na ciepło (golonka w kapuście, żeberka w miodzie, bigos, gołąbki)
3000 zł
5. Bufet z dziczyzną
3000 zł
6. Dania wegetariańskie, wegańskienie (cena za szt.)
50 zł
7. Stół serowy
1700 zł
8. Stół rybny
2500 zł
9. Płonący prosiak
2000 zł
10. Pieczony dzik
2000 zł
11. Lody / pucharek (cena za szt.)
20 zł
12. Stół słodki
3000 zł
13. Fontanna czekoladowa
3000 zł
14. Tort
2000 zł
15. Paczki dla gości (cena za szt.)
32 zł
16. Śniadanie (cena za os.)
30 zł
17. Dekoracja krzeseł (cena za szt.)
5 zł
18. Usługa odwozu do kościoła (cena do uzgodnienia)
19. Dekoracje sali kwiatami, kościoła i bukiety ślubne (cena do uzgodnienia)
20. Usługa wynajęcia samochodu dla Państwa Młodych (cena do uzgodnienia)
21. Usługa wynajęcia limuzyny dziewięcioosobowej lub busa do odwozu gości (cena + paliwo)
500 zł
22. Obsługa barmańska (cena do uzgodnienia)
23. Usługa wynajęcia animatorki z placem zabaw dla dzieci (cena do uzgodnienia)
24. Pokaz sztucznych ogni (cena do uzgodnienia)
25. Pakiet atrakcji (dorożki, kucyki i pendolino)
2000 zł
26. Podświetlany napis "LOVE"
400 zł
27. Podświetlany napis "MIŁOŚĆ"
500 zł
28. Ciężki dym do pierwszego tańca
700 zł
29. Dym do tortu
350 zł
30. Dekoracja światłem
700 zł
31. Stoły okrągłe (cena za szt.)
80 zł
32. Fotolustro (3 godziny)
-Każda następna godzina - 200 zł
900 zł
33. Piwo (cena za beczke)
360 zł
POPRAWINY
Żurek po Janowicku
1. Karczek z grilla, puree ziemniaczane, kapusta zasmażana.
2. Żeberka w sosie, ziemniaki gotowane, kapusta zasmażana.
3. Placek po węgiersku.
4. Klopsiki w sosie pieczarkowym z ryżem i surówką.
5. Gołąbki z sosem pomidorowym.
6. Boeuf - strogonow.
7. Kwaśnica.
+ 2 dania do wyboru
Cena: połowa z dnia pierwszego.
bottom of page
