top of page
Menu


DANIA OBIADOWE



​1. Tradycyjny bulion z makaronem.


2. Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym.


3. Krem brokułowy z grzanką.


4. Udko z grilla.


5. Kaczka z jabłkiem w sosie żurawinowym.


6. Tradycyjny filet z kurczaka.


7. Devolay w płatkach.


8. Kotlet Cordon Bleu.


9. Chrupiący kotlet schabowy panierowany.


10. Kotlet szwajcar z nadzieniem pieczarkowym.


11. Roladka drobiowa/wieprzowa/wołowa faszerowana mięsem, papryką i ogórkiem w sosie.


12. Schab w ziołach w sosie.
+ 5 mięs do wyboru



SURÓWKI DO OBIADU



​- biała kapusta


- kapusta pekińska


- z marchwi z jabłkiem


- seler


- ćwikła z chrzanem


- mizeria


- winegret
+ 4 do wyboru



DANIA GORĄCE



1. Pieczeń wołowa, kopytka, kapusta czerwona.


2. Pieczeń wieprzowa, kopytka, kapusta czerwona.


3. Półmisek po Janowicku w ciemnym sosie, kopytka/ryż, surówka angielska.


4. Kotlet z warzywami po Janowicku, bezy ziemniaczane i surówka angielska.


5. Kotlet po cygańsku, talarki ziemniaczane, surówka wiosenna.


6. Filet po parysku, frytki, surówka z warzyw sezonowych.


7. Wołowina po burgundzku w czerwonym winie, kopytka, kapusta czerwona.


8. Kotlet po kowalsku, talarki ziemniaczane z surówką.


9. Klopsy w sosie pieczarkowym, ryż, surówka bułgarska.


10. Barszcz czerwony z pierogami/krokietem/pasztecikiem.


11. Barszcz z pierogami po Janowicku.


12. Policzki wołowe, duszone w czerwonym winie.
+ 3 dania do wyboru w pierwszy dzień wesela



ZIMNA PŁYTA



​1. Deska wędlin tradycyjnych i mięs pieczonych.


2. Sałatki: jarzynowa, porowa, gros, kalafiorowa, ananasowa, po hawajsku, tortellini, sos tatarski   (2 do wyboru).


3. Galaretki: drobiowa, wieprzowa, rybna, szynkowa, wegetariańska   (2 do wyboru).


4. Śledzie: po japońsku, po cygańsku, po słutańsku, po kaszubsku, koreczki śledziowe   (2 do wyboru).



W CENIE



1. Owoce


2. Ciasta na stoły, Napoje (serwowane bez limitu)


3. Gorące: kawa z ekspresu, herbata.


4. Zimne: woda mineralna, Tymbark, Coca-cola, Pepsi i soki.


5. Powitanie tradycyjne chlebem i solą, lampka szampana dla każdego gościa.


6. Apartament dla nowożeńców



KOSZTY DODATKOWE
Kalkulacja dla 120 osób


1. Stół wiejski
3000 zł


2. Stół dziczyzny
3000 zł


3. Stół pierogowy
3000 zł


4. Bufet na ciepło (golonka w kapuście, żeberka w miodzie, bigos, gołąbki)
3000 zł


5. Bufet z dziczyzną
3000 zł


6. Dania wegetariańskie, wegańskienie (cena za szt.)
50 zł


7. Stół serowy
1700 zł


8. Stół rybny
2500 zł


9. Płonący prosiak
2000 zł


10. Pieczony dzik
2000 zł


11. Lody / pucharek (cena za szt.)
20 zł


12. Stół słodki
3000 zł


13. Fontanna czekoladowa
3000 zł


14. Tort
2000 zł


15. Paczki dla gości (cena za szt.)
32 zł


16. Śniadanie (cena za os.)
30 zł


17. Dekoracja krzeseł (cena za szt.)
5 zł


18. Usługa odwozu do kościoła (cena do uzgodnienia)


19. Dekoracje sali kwiatami, kościoła i bukiety ślubne (cena do uzgodnienia)


20. Usługa wynajęcia samochodu dla Państwa Młodych (cena do uzgodnienia)


21. Usługa wynajęcia limuzyny dziewięcioosobowej lub busa do odwozu gości (cena + paliwo)
500 zł


22. Obsługa barmańska (cena do uzgodnienia)


23. Usługa wynajęcia animatorki z placem zabaw dla dzieci (cena do uzgodnienia)


24. Pokaz sztucznych ogni (cena do uzgodnienia)


25. Pakiet atrakcji (dorożki, kucyki i pendolino)
2000 zł


26. Podświetlany napis "LOVE"
400 zł


27. Podświetlany napis "MIŁOŚĆ"
500 zł


28. Ciężki dym do pierwszego tańca
700 zł


29. Dym do tortu
350 zł


30. Dekoracja światłem
700 zł


31. Stoły okrągłe (cena za szt.)
80 zł


32. Fotolustro (3 godziny)
-Każda następna godzina - 200 zł
900 zł


33. Piwo (cena za beczke)
360 zł



POPRAWINY



Żurek po Janowicku


1. Karczek z grilla, puree ziemniaczane, kapusta zasmażana.


2. Żeberka w sosie, ziemniaki gotowane, kapusta zasmażana.


3. Placek po węgiersku.


4. Klopsiki w sosie pieczarkowym z ryżem i surówką.


5. Gołąbki z sosem pomidorowym.


6. Boeuf - strogonow.


7. Kwaśnica.
+ 2 dania do wyboru


Cena: połowa z dnia pierwszego.

  • Facebook
  • Instagram

©2022 by Jakub Gulik.

bottom of page