top of page

Menu



DANIA OBIADOWE




​1. Tradycyjny bulion z makaronem.



2. Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym.



3. Krem brokułowy z grzanką.



4. Udko z grilla.



5. Kaczka z jabłkiem w sosie żurawinowym.



6. Tradycyjny filet z kurczaka.



7. Devolay w płatkach.



8. Kotlet Cordon Bleu.



9. Chrupiący kotlet schabowy panierowany.



10. Kotlet szwajcar z nadzieniem pieczarkowym.



11. Roladka drobiowa/wieprzowa/wołowa faszerowana mięsem, papryką i ogórkiem w sosie.



12. Schab w ziołach w sosie.

+ 5 mięs do wyboru




SURÓWKI DO OBIADU




​- biała kapusta



- kapusta pekińska



- z marchwi z jabłkiem



- seler



- ćwikła z chrzanem



- mizeria



- winegret

+ 4 do wyboru




DANIA GORĄCE




1. Pieczeń wołowa, kopytka, kapusta czerwona.



2. Pieczeń wieprzowa, kopytka, kapusta czerwona.



3. Półmisek po Janowicku w ciemnym sosie, kopytka/ryż, surówka angielska.



4. Kotlet z warzywami po Janowicku, bezy ziemniaczane i surówka angielska.



5. Kotlet po cygańsku, talarki ziemniaczane, surówka wiosenna.



6. Filet po parysku, frytki, surówka z warzyw sezonowych.



7. Wołowina po burgundzku w czerwonym winie, kopytka, kapusta czerwona.



8. Kotlet po kowalsku, talarki ziemniaczane z surówką.



9. Klopsy w sosie pieczarkowym, ryż, surówka bułgarska.



10. Barszcz czerwony z pierogami/krokietem/pasztecikiem.



11. Barszcz z pierogami po Janowicku.



12. Policzki wołowe, duszone w czerwonym winie.

+ 3 dania do wyboru w pierwszy dzień wesela




ZIMNA PŁYTA




​1. Deska wędlin tradycyjnych i mięs pieczonych.



2. Sałatki: jarzynowa, porowa, gros, kalafiorowa, ananasowa, po hawajsku, tortellini, sos tatarski   (2 do wyboru).



3. Galaretki: drobiowa, wieprzowa, rybna, szynkowa, wegetariańska   (2 do wyboru).



4. Śledzie: po japońsku, po cygańsku, po słutańsku, po kaszubsku, koreczki śledziowe   (2 do wyboru).




W CENIE




1. Owoce



2. Ciasta na stoły, Napoje (serwowane bez limitu)



3. Gorące: kawa z ekspresu, herbata.



4. Zimne: woda mineralna, Tymbark, Coca-cola, Pepsi i soki.



5. Powitanie tradycyjne chlebem i solą, lampka szampana dla każdego gościa.



6. Apartament dla nowożeńców




KOSZTY DODATKOWE

Kalkulacja dla 120 osób




1. Stół wiejski

3000 zł



2. Stół dziczyzny

3000 zł



3. Stół pierogowy

3000 zł



4. Bufet na ciepło (golonka w kapuście, żeberka w miodzie, bigos, gołąbki)

3000 zł



5. Bufet z dziczyzną

3000 zł



6. Dania wegetariańskie, wegańskienie (cena za szt.)

50 zł



7. Stół serowy

1700 zł



8. Stół rybny

2500 zł



9. Płonący prosiak

2000 zł



10. Pieczony dzik

2000 zł



11. Lody / pucharek (cena za szt.)

20 zł



12. Stół słodki

3000 zł



13. Fontanna czekoladowa

3000 zł



14. Tort

2000 zł



15. Paczki dla gości (cena za szt.)

32 zł



16. Śniadanie (cena za os.)

30 zł



17. Dekoracja krzeseł (cena za szt.)

5 zł



18. Usługa odwozu do kościoła (cena do uzgodnienia)



19. Dekoracje sali kwiatami, kościoła i bukiety ślubne (cena do uzgodnienia)



20. Usługa wynajęcia samochodu dla Państwa Młodych (cena do uzgodnienia)



21. Usługa wynajęcia limuzyny dziewięcioosobowej lub busa do odwozu gości (cena + paliwo)

500 zł



22. Obsługa barmańska (cena do uzgodnienia)



23. Usługa wynajęcia animatorki z placem zabaw dla dzieci (cena do uzgodnienia)



24. Pokaz sztucznych ogni (cena do uzgodnienia)



25. Pakiet atrakcji (dorożki, kucyki i pendolino)

2000 zł



26. Podświetlany napis "LOVE"

400 zł



27. Podświetlany napis "MIŁOŚĆ"

500 zł



28. Ciężki dym do pierwszego tańca

700 zł



29. Dym do tortu

350 zł



30. Dekoracja światłem

700 zł



31. Stoły okrągłe (cena za szt.)

80 zł



32. Fotolustro (3 godziny)

-Każda następna godzina - 200 zł

900 zł



33. Piwo (cena za beczke)

360 zł




POPRAWINY




Żurek po Janowicku



1. Karczek z grilla, puree ziemniaczane, kapusta zasmażana.



2. Żeberka w sosie, ziemniaki gotowane, kapusta zasmażana.



3. Placek po węgiersku.



4. Klopsiki w sosie pieczarkowym z ryżem i surówką.



5. Gołąbki z sosem pomidorowym.



6. Boeuf - strogonow.



7. Kwaśnica.

+ 2 dania do wyboru



Cena: połowa z dnia pierwszego.


  • Facebook
  • Instagram

©2022 by Jakub Gulik.

bottom of page